De Europese Unie, voor het gemak ook wel ‘Brussel’ genoemd, heeft veel invloed op het leven van de Nederlandse burger. Met Europese belangenorganisaties voor doven, die een steeds groter rol krijgen, wordt Brussel ook belangrijk voor doven uit alle lidstaten van de Europese Unie. Overal zie je Europa terug: op televisie, in de politiek, tijdens conferenties, bij workshops, je kunt het zo niet gek bedenken. En dus komt Europa ook steeds vaker voorbij in het werk van een tolk. Maar hoe gebaar je de Europese Commissie? Wie is Charles Michel? Wat voor rol heeft de EUD in de internationale dovengemeenschap? In dit ontspannen kenniscafé deel ik mijn kennis en ervaring hierover en beantwoord ik vragen van deelnemers.

 

Naam nascholing: Kenniscafé Europa
Datum: 21 augustus 2020
Tijd: 19:00-22:00
Locatie: 
Online
Urenverdeling (RTGS):
Taal- en tolkvaardigheden (1), Doelgroepen (2) – nascholing goedgekeurd door het RTGS (23369)
Prijs (factuur betalen voor de nascholing begint):

€ 30,- excl. btw
Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 30

AANMELDINGSFORMULIER

 

Programma:

19:00-20:00 Inleiding over de Europese Unie en haar instellingen

20:00-21:30 Europese organisaties en personen die direct en indirect te maken hebben met doven en gebarentaalgebruikers, inclusief (nieuwe) gebaren. Via een leuke quizapplicatie wordt gekeken of de informatie goed is aangekomen bij de deelnemers.

21:30-22:00 Terugblik op de avond, ruimte voor vragen en afsluiting.

Na afloop van het kenniscafé krijgen de deelnemers een link naar een videoalbum waarin de besproken gebaren opgenomen zijn, zodat zij deze later nog eens rustig kunnen bekijken, oefenen en gebruiken in hun werk.

Het kenniscafé wordt georganiseerd in een veilige omgeving waarbij de deelnemers ook nog eens hun begrip van de Nederlandse Gebarentaal kunnen oppoetsen. De gastheer draagt er zorg voor dat iedereen volledig begrijpt wat er wordt verteld.

Trainer:

Dennis Hoogeveen (B.Ed): Dennis is afgestudeerd als docent Nederlands en runt nu zijn eigen bedrijf. Dennis werkt aan het toegankelijk maken van informatie voor doven en slechthorenden. Dit gaat voornamelijk om het vertalen van het Nederlands (gesproken/geschreven) naar de Nederlandse Gebarentaal. Daarnaast is Dennis ook tolk en werkt hij vooral in situaties waarbij er sprake is van meerdere (gebaren)talencombinaties. Dennis is sinds 1 januari 2018 door WFD/WASLI geaccrediteerd als tolk International Sign. Verder beheerst hij zes gebarentalen en drie gesproken talen.

Dennis was van 2009-2013 bestuurslid voor de European Union of the Deaf Youth (EUDY), de enige belangenorganisatie voor dove jongeren in Europa en was van dezelfde organisatie directeur van 2013-2016. Sinds juli 2018 is hij weer terug bij de organisatie als voorzitter. Als gevolg van zijn werk in Brussel heeft hij een breed netwerk opgebouwd binnen andere Europese organisaties zoals de European Union of the Deaf (EUD), of de European Forum of Sign Language Interpreters (efsli). Hij deelt graag zijn kennis met jou.

De voertaal van deze nascholing is NGT.

Annuleringsvoorwaarden:

Bij annulering ten minste één maand (21 juli) voor de activiteit: 100% restitutie
Bij annulering ten minste twee weken (tot 7 augustus) voor de activiteit: 25% restitutie
Bij annulering binnen twee weken (vanaf 8 augustus) voor de activiteit: 0% restitutie
Annulering door de aanbieder: 100% restitutie